Archives

Categories

Orasele romane de la Dunarea Inferioara

La Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, a aparut volumul Orasele romane de la Dunarea Inferioara (sec. I-III p. Chr.), semnat de dr. Dan Aparaschivei, cercetator in cadrul Institutului de Arheologie Iasi. Volumul a aparut in colectia BIBLIOTHECA ARCHAELOGICA MOLDAVIAE, XII, sub egida Academiei Romane – Filiala Iasi si Institutului de Arheologie Iasi.

Cartea recent aparuta, reprezinta una din temele de cercetare ale dlui Dan Aparaschivei, cuprinde o prefata semnata de Conf. dr. Radu Ardevan si trateaza situatia juridico-administrativa a principalelor tipuri de asezari din Imperiul Roman in perioada principatului, geneza si evolutia oraselor de la Dunarea de Jos, teritoriile, institutiile, elitele etc. Totodata, autorul aduce o serie de date, informatii noi si reevalueaza o serie de descoperiri referitoare la asezarile urbane si rurale de la Dunarea Inferioara.

Personal, remarcam subcapitolele dedicate orasului Noviodunum.

Pentru cuprins: C L I C K A I C I

coperta carte ed Univ

Mult succes autorului in viitoarele proiecte de cercetare si asteptam cu interes alte volume.

P.S. Prietenii stiu de ce! 😉

6 comments to Orasele romane de la Dunarea Inferioara

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*