Archives

Categories

Arheolog pentru o zi (2)

Actiunea “Arheolog pentru o zi” de la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea, s-a desfasurat  in parteneriat cu Centrul Social de Urgenta “Phoenix” si Centrul de zi “Pasi spre Lumina” (Directia de Asistenta si Protectie Sociala Tulcea). Organizatorii au dorit sa realizeze aceasta activitate, intr-un cadru informal, cum este muzeul, pentru ca elevii sa isi manifeste liber aptitudinile si cunostintele.

Colegii nostri de astazi, micii arheologi au participat la diferite activitati, care s-au desfasurat sub forma unor jocuri didactice pentru a invata prin descoperire ce inseamna arheologia, restaurarea unui vas ceramic, reconstituirea unei secvente stratigrafice si desenarea unui obiect. La finalul actiunii copiii au vizitat Sala tezaur, unde sunt expuse cele mai importante piese descoperite de arheologii tulceni in decursul timpului, situl arheologic Cetatea Aegyssus din Parcul Monumentului si astfel, si-au castigat certificatul care atesta calitatea de “arheolog pentru o zi”.

DSC_7750 DSC_7752 DSC_7759 DSC_7751 DSC_7766 DSC_7775 DSC_7776 DSC_7787 DSC_7808 DSC_7829

7 comments to Arheolog pentru o zi (2)

Leave a Reply

  

  

  

*

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>