A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Κλειώ (Clio) va astepta (1) in cetatea Aegyssus

    Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea, fondat in anul 1975 in ambianta unui vast complex arheologic si istoric (Parcul Monumentul Independentei) in vecinatatea ruinelor vechiului Aegyssus (dava getica, oras roman, cetate bizantina, asezare medievala) si de monumentul ridicat de catre locuitorii din Tulcea eroilor Razboiului de Independenta, ofera vizitatorilor imaginea trecutului istoric al teritoriului din zona de nord a Dobrogei.

    Muzeul, organizat in doua pavilioane, adaposteste un bogat patrimoniu rezultat din cercetari arheologice efectuate in siturile din judetul Tulcea, descoperiri fortuite, achizitii si donatii. In expozitia sa de baza sunt reconstituite intr-o viziune moderna aspecte ale istoriei economice, culturale, religioase, politice si militare din zona de nord a Dobrogei in perioada cuprinsa intre mil. V a.Chr si  sec. I p.Chr. Expozitia care cuprinde perioada romana, romano-bizantina, bizantina si medievala este in curs de reamenajare.

Expozitia permanenta.

In circuitul de vizitare este inclusa si sala „Tezaurul nord-dobrogean”, unde sunt prezentate tematic, intr-o succesiune cronologica, piesele de exceptie detinute de institutia muzeala: tezaure monetare, obiecte de podoaba din aur si argint, accesorii vestimentare, piese de cult si carte veche.

Sala tezaur.

Program de vizitare: Expozitia poate fi vizitata de marti pana vineri, intre orele 8-16.

Taxa vizitare expozitie de baza: 5 lei adulti; 2,5 lei copii, elevi, studenti
Taxa vizitare Sala Tezaur: 2,5 lei/persoana
Taxa fotografiat: 10 lei/aparat
Taxa filmat: 30 lei/aparat
Detalii suplimentare pot fi obtinute de la muzeograful de serviciu – tel. 0240 513626

6 comments to Κλειώ (Clio) va astepta (1) in cetatea Aegyssus

 • taxele includ si prezentarea ghidului? noi cand am fost n-am solicitat un ghid si ne-a parut rau. dar nu-i bai, ca stam aproape, la 2 statii de autobuz:), asa ca putem repeta experienta.

 • Exista si o taxa pentru ghidaj … Pentru grupuri mai mari de 10 persoane se poate solicita un ghidaj de specialitate.

  P.S.
  Pentru prieteni si nu numai … ma ofer sa fac eu ghidajul. Nu platesc bilet sau alte taxe. Important sa atragem oamenii la muzeu si sa promovam patromoniul pe care il avem.

 • Neaparat anul acesta o sa vizitam si noi muzeul. Un pic de publicitate nu ar strica, mai ales ca de cand a aparut acvariul celelalte muzee au intrat intr-un con de umbra.

 • Noi am observat in ultimii ani o crestere a numarului de vizitatori, dar categoria de public interesata de un muzeu de arta (de exemplu la noi) nu prea exista, cea pentru arta populara si etnografie este in formare, iar cei care vin la un muzeu de istorie si arheologie a ramas constanta, cu ceva cresteri in perioada sezonului turistic. Cetatea de la Enisala si Farul de la Sulina au adus un numar foarte mare de vizitatori in anul care a trecut, ceea ce ne arata ca exista public care viziteaza aceste monumente.
  Pe de alta parte, noi incercam sa venim cu o oferta mai complexa pentru iubitorii de istorie si arheologie, dar nu exista finantare pentru asa ceva.

  P.S. Eu va astept cu cea mai mare placere.

 • Am lansat si noi pe blog o invitatie la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea.

 • […] Muzeul de Istorie ii Arheologie Titlu eveniment: „Tulcea ii Gurile Dunarii In imaginii inedite” Program Noaptea muzeelor: 18.00 – 01.00 (ultima intrare: ora 24.00) Adresa: Parcul Monumentul Independentei Telefon: 0240 513626 […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code