A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Patrimoniul National o prioritate?

In ultimii ani se constata o incalcare flagranta a legislatie in ceea ce priveste protejarea patrimoniului national al judetului Tulcea. Nu vreau sa enumar aici cele “cateva” cazuri cunoscute …… Totusi, o cladire de patromoniu, de mare importanta pentru istoria locala, dar mai ales pentru istoria Dobrogei, de dupa 1878, este strivita la propriu de un mastodont de beton care se ridica in zona de protectie a acestui monument. Sunt multe intrebari ….. Eu inca sper ca autoritatile si institutiile abilitate isi vor face treaba si vor incerca sa identifice “vinovatii” si sa oblige autoritatile locale sa “citeasca” mai atent legislatia ce protejeaza patrimoniul cultural national si cel mai important aspect ar fi ca sa o si respecte.
Un prim semnal ne da ministrul culturii si cultelor Toader Paleologu.
La inceput de mandat, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu, a declarat ca va acorda o atentie speciala noii adaugiri pe care a primit-o titulatura sa ministeriala.

Paleologu e preocupat de patrimoniu“Pe toata durata mandatului ii voi arata cu degetul pe cei care distrug patrimoniul. Un proiect important pe care il am este cel al redactarii unei Carti Negre a Patrimoniului Romanesc. Niciodata in istoria acestei tari nu s-a distrus patrimoniul cu atata salbaticie ca in ultimii ani”, a spus Paleologu, dupa cum informeaza MEDIAFAX.Theodor Paleologu a facut referiri concrete la deteriorarea cladirilor de patrimoniu, vorbind despre “devastarea salbatica” a Bucurestiului istoric si despre deteriorarea unor cladiri-monument istoric din Bucovina, zona a tarii pe care a vizitat-o de curand impreuna cu printesa Eleonore-Christine von Schaumburg-Lippe a Danemarcei. “Am fost consternat sa vad cum Curtea Domneasca de la Suceava a ajuns sa fie groapa de gunoi, in timp ce langa Turnul Lapusneanu s-a construit un monstru din beton si sticla”, a comentat ministrul.El a mai a remarcat si ca domeniul patrimoniului se loveste de mai multe probleme: unele de ordin legislativ, de acte de coruptie prin care monumente istorice sunt declasate pentru a rotunji veniturile unora sau altora si de o lipsa de personal: “In Ministerul Culturii nu sunt decat sapte oameni care raspund de monumentele din 40 de judete, in timp ce in Franta, de pilda, sunt 1.400 de oameni care se ocupa de patrimoniu”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code