A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Precizare

Sesizarea facuta de mine si adresata Consiliului Local Isaccea, Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Tulcea, postata pe internet, atat pe blog, dar si pe alte platforme media, a fost o modalitate de a atrage atentia ca in situl arheologic Isaccea-Noviodunum se ridica o constructie. De asemenea, am dorit sa trag un semnal de alarma, privind modul in care functionari din Primaria Isaccea, de la Compartiment Urbanism acorda autorizatia de contruire intr-un sit, fara sa respecte reglementarile legale in vigoare si cu atat mai grav, reglementarile care insotesc Plaunul Urbanistic al Orasului Isaccea (vezi extras PUG, art. 18). Oricum, important ca orice constructie/amenajare trebuie sa fie strict legata de zona arheologica – ca si functiune si nu un grajd, care o sa transforme zona intr-o mare de gunoaie. Nu pun in discutie comportamentul proprietarului, dar nu se poate accepta, ca intr-un sit de categoria A din Lista Monumentelor, care beneficiaza de o ridicare topografica, este delimitat si reprezinta parte a patrimoniul cu care locuitorii orasului se mandresc,  sa fie la cheremul unei persoane, care se crede proprietar pe tot situl arheologic.

Multumesc pe aceasta cale, Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National si Inspectoratului Judetean de Politie Tulcea, care au reactionat la sesizarea mea si au mers la fata locului. In acest moment, pot spune ca lucrarile la constructie au fost stopate.

 

 

sc-004

sc-005

2 comments to Precizare

  • o veste buna! felicitari, fara astfel de interventii vom pierde obiective de mare importanta pentru inconstienta unora ce nu urmaresc decat un scop umil (gen un grajdulet pentru mandrele cornute sau ce ar fi asapostit el acolo…). asta imi aminteste de Monumentul de la Adamclisi, din care localnicii au smuls pietre pe care le-au scobit pentru a le folosi la adapatul vitelor…morala ar fi: istoria noastra se duce pe apa sambetei din cauza unor vite… 🙂

  • Felicitari, e un pas inainte spre normalitate …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code