A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Sesiunea Internationala Pontica, la a 41-a editie

Cea de-a 41-a editie a Sesiunii Stiintifice Internationale „Pontica”, eveniment organizat de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, se va desfasura, anul acesta, in perioada 1 – 3 octombrie. Tema Sesiunii este „Arheologie si istorie in bazinul vest-pontic”, manifestarea fiind dedicata implinirii a 130 de ani de la Unirea Dobrogei cu Romania (1878 – 2008). Deschiderea oficiala va avea loc miine, cu incepere de la ora 10.00, in aula „Adrian Radulescu” a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie.
Anul trecut, manifestarea s-a aflat la o editie jubiliara, cea de-a 40-a, fiind dedicata aniversarii a 125 de ani de la nasterea marelui arheolog Vasile Parvan si reunind la malul marii peste 100 de specialisti din tara. De asemenea, in cadrul Sesiunii Stiintifice „Pontica 2007” a fost prezentata expozitia „Noi descoperiri si achizitii la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie”, in cadrul careia au fost expuse cele mai recente descoperiri realizate in cadrul campaniilor sistematice de cercetare din vara trecuta, desfasurate pe santierele arheologice de la Capidava, Cheia, Albesti si Tomis.

http://www.telegrafonline.ro/1222722000/articol/66189/sesiunea_internationala_pontica_la_a_41a_editie.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code