A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ARheoDataBase la final

Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea (ICEM), in parteneriat cu Asociatia Romana de Arheologie Bucuresti a implementat in perioada 29 iulie-15 noiembrie 2011, proiectul „ARheoDataBase – sistem informatic de inventariere, conservare si digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic al judetului Tulcea” .

Proiectul a fost finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) – domeniul: Patrimoniu cultural national, sesiunea de finantare 2011.

Prin acest proiect s-a urmarit un sistem informatic de inventariere, conservare si digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic, pentru doua microzone din judetul Tulcea si transpunerea bazei de date geospatiale intr-o aplicatie open source in vederea utilizarii ei ca ATLAS in format digital.

pentru CD

Constituirea unei baze de date informationale (geospatiale) poate reprezenta un instrument necesar pentru organizarea/arhivarea pe termen lung a datelor si informatiilor din arhiva ICEM Tulcea. Bazele de date, prin performantele si avantajele pe care le ofera, reprezinta modalitatea principala de structurare si organizare a informatiilor.

Existenta unei baze de date si corelarea acesteia cu conceptele de conservare integrata si dezvoltare durabila, pentru care este nevoie in politica investitionala si de amenajare a teritoriului, precum si cea referitoare la patrimoniul natural si protectia mediului, sa integreze, sa conserve patrimoniul cultural, pentru a corespunde in acelasi timp necesitatilor culturale, sociale si economice ale comunitatilor locale.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Compartimentului Relatii Publice (tel/fax 0240 513231, relatiipublice@icemtl.ro).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code