A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

"Ziua portilor deschise la Cetatea Noviodunum" 2010

   afis 2010 b

   Vineri, 20 august 2010, intre orele 9.00-16.00, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea in colaborare cu partenerii sai: University of Cambridge, University College of London, University of Southampton, Primaria Isaccea, Muzeul Brailei, Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Academia Romana – Filiala Iasi, Institutul de Arheologie Iasi, organizeaza "Ziua portilor deschise la Cetatea Noviodunum".

   Colectivele de cercetare roman si britanic va invita, la Isaccea, sa vizitati Cetatea Noviodunum si expozitiile organizate cu aceasta ocazie la Centrul de Studii Noviodunum (baza arheologica).

   Manifestarea din acest an, aflata la a V-a editie, se adreseaza comunitatii locale, institutiilor locale, judetene si nationale, comunitatii stiintifice, fiind o modalitate de popularizare si punere in valoare a patrimoniului istoric si arheologic din zona orasului Isaccea. Totodata, arheologii isi prezinta rezultatele muncii lor si vor sa sensibilizeze populatia orasului pentru a proteja, conserva, promova si valorifica patrimoniul cultural si natural local, care reprezinta o alternativa viabila pentru dezvoltarea turistica si viitorul localitatii. Existenta unui sit arheologic in cadrul unei comunitati are rolul de a impulsiona comunitatea locala de a-si cauta „radacinile”, identitatea culturala, de a constientiza apartenenta la un spatiu istoric si cultural. Colectivul de cercetare al santierului arheologic Noviodunum, va prezenta cu acesta ocazie un proiect de conservare si punere in valoare a monumentelor de pe incinta de sud-est a cetatii Noviodunum si planul pentru amenajarea viitorului muzeu de sit.

   Se va relansa site-ul web: http://www.noviodunum.ro/, care in ultimii doi ani a fost o platforma media de promovare, atat in randul specialistilor, cat si a turistilor sau a  iubitorilor de istorie si arheologie a Sitului arheologic Isaccea [Noviodunum]. In ultimii ani numarul celor care utilizeaza internetul in Romania a crescut vertiginos si continua sa creasca. Principalul scop al demersului nostru, a fost acela de prezentare a sitului arheologic Isaccea [Noviodunum], de a populariza si atrage un numar cat mai mare de vizitatori, mai ales ca obiectivul nostru se afla pe unul dintre principalele trasee turistice ce merg spre Delta sau spre Mare.

   Programul incepe la ora 9.00 si cuprinde vizitarea expozitiilor din cadrul Centrului de studii Noviodunum (baza arheologica), a sitului arheologic. Pentru aceasta manifestare au fost invitate oficialitati locale, reprezentanti ai institutiilor judetene, ai Ministerului Culturii si Patrimoniului National, mediului de afaceri, locuitori ai orasului. De asemenea, asteptam sa participe la acest eveniment cultural, marele public, iubitor de istorie si arheologie.

Va asteptam!

P.S.

Alexandra, multumesc in numele colectivului pentru ajutor! 😉

2 comments to "Ziua portilor deschise la Cetatea Noviodunum" 2010

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code