A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

De ZIUA PORTILOR DESCHISE

       ZIUA PORTILOR DESCHISE la Cetatea NOVIODUNUM din acest an, a fost un real succes!

      Elevi de la Grupul Școlar "C-tin Bratescu" Isaccea, insotiti de cadre didactice, studenti ai Facultatii de Istorie, Filozofie si Teologie, specializarea Istorie, a Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, colectivul Casei de Cultura Isaccea, localnici, deputati din parlamentul Romaniei, presa, au vizitat Centrul de Studii Noviodunum (baza arheologica) si expozitia organizata cu aceasta ocazie, plus monumentele descoperite in campania de cercetari din acest an (Cuptorul pentru materiale de constructie si Cripta).  Oaspetii nostri au vizitat si monumentele descoperite in cursul campaniilor din anii trecuti (Turnul Mare, Turnul a, Curtina, Turnul de Colt, Incinta de est si Incinta de nord).

       Manifestarea din acest an, aflata la a VI-a editie, s-a adresat comunitatii locale, institutiilor locale, judetene si nationale, comunitatii stiintifice, fiind o modalitate de popularizare si punere in valoare a patrimoniului istoric si arheologic din zona orasului Isaccea. Totodata, arheologii au prezentat rezultatele muncii lor, dorind sa sensibilizeze populatia orasului pentru a proteja, conserva, promova si valorifica patrimoniul cultural si natural local, care reprezinta o alternativa viabila pentru dezvoltarea turistica si viitorul localitatii. Existenta unui sit arheologic in cadrul unei comunitati are rolul de a impulsiona comunitatea locala de a-si cauta „radacinile”, identitatea culturala, de a constientiza apartenenta la un spatiu istoric si cultural.

 

n01n02n03n04n05n06n07 

Fotografii realizate de: Mircea Stoian – http://www.fotodesus.ro/, caruia ii multumim si pe aceasta cale.

 

P1080731P1080741P1080758P1080766 Fotografii realizate de: Niculina Dinu

DSC_1809DSC_2036DSC_2049DSC_2050DSC_2052

Fotografii realizate de: Aurel Stanica

Update:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=112637

Multumiri:

SmartLogistics (Prietenii stiu de ce!), Teo Turcanu, Info-delta.ro (Nicu Simion), IubescTulcea, Daniela Ungureanu

Eveniment organizat cu sprijinul:

Ministerului Culturii si Patrimoniului National si Administratiei Fondului Cultural National

3 comments to De ZIUA PORTILOR DESCHISE

 • mie mi-a placut foarte mult evenimentul si sper sa pot veni si la anul…felicitari celor care au avut initiativa unei astfel de desfasurari, dar si celor care fac eforturi ca an de an sa fie mai atractiva!

 • Cred ca a fost o reusita. Cel mai mult imi place ca au fost prezenti si copii, intelegand astfel valoarea istorica a acelor “pietre”.
  Regret ca nu am fost prezent, mai ales ca despre cuptorul pentru ars caramizi si cripta din secolul al IV-lea nu am nicio informatie, fiind descoperiri proaspete.
  Ma bucur ca de cand am vizitat eu prima data cetatea s-au descoperit atat de multe si asta se datoreaza cu siguranta colectivului ce se ocupa de acest sit.
  Trebuie sa facem un update de info si poze si pe info-delta.ro.:)

 • @Daniela, eu multumesc pentru promovare, dar si pentru prezenta la manifestarea din acest an. Poate cei care au observat preocuparile mele, pentru o promovarea sitului, vor aprecia aceste manifestari si sa nu le mai considere o pierdere de timp.

  @ Nicu, cat de curand o sa facem si un update cu info si foto.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code