A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Exponatul lunii septembrie la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea

Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea continua seria de manifestari

intitulata ”Exponatul lunii”.

exponat septembrie bun bun2

     Muzeul de Istorie și Arheologie din cadrul ICEM Tulcea vă propune în luna septembrie, în cadrul manifestării intitulată ”Exponatul lunii”, un instrument de scris din perioada romană – stylus.

Obiectul a fost descoperit în cadrul săpăturilor realizate la villa-rustica de la Niculițel, valea Capaclia (jud. Tulcea) în anul 1973 și se încadrează cronologic în perioada secolelor II-III p. Chr.

Lucrat din bronz, acest tip de instrument era folosit pentru a scrie sau a desena pe tăblițe cu ceară, realizate din lemn, cu una din fețe acoperită cu un strat subțire de ceară.

De la cuvântul latin stylus provine și cuvântul stilou, invenție brevetată în Franța de românul Petrache Poienaru în anul 1827. Era un toc rezervor pe care autorul la denumit Condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code