A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pe la Macin

   Saptamana trecuta, mai exact sambata, 12 iunie, am insotit echipa fotoatitutine la Macin. Cat timp echipa s-a ocupat de training, eu am facut o vizita, insotit de un bun prieten, pe la obiectivele din localitate. Despre Macin, se pot spune foarte multe … Orasul este situat intr-o zona cu o istorie bogata, cu un patrimoniu cultural si peisagistic remarcabil. Nu intru in detalii legate de stravechiul Arrubium, care la vizita mea se prezenta deplorabil. Afectat de o cariera deschisa in perioada interbelica, fortificatia romana (si medievala dupa unii istorici) se pare ca nu a avut liniste in ultimii 100 de ani. Nu am inteles ratiunile prin care anumiti indivizi, construiesc garaje, case chiar aproape de inima anticei cetati. M-am “afundat” in “maruntaiele” orasului si am descoperit ca mai exista  cateva case, care au scapat de avantul investitional al tranzitiei pe care o traversam cu totii. In cursul acestei vizite, am descoperit catedrala Sf. Petru si Pavel, ridicata intre anii 1877-1878, cu o arhitectura remarcabila, diferita de bisericile cunoscute din Dobrogea de Nord. Totodata, remarc peisajul extraordinar pe care il ofera “strajerii” orasului. Probabil ati ghicit, este vorba de Muntii Macin. Potentialul turistic de care beneficiaza zona, este exploatat intr-o mica masura, dar subliniem existenta rezervatiei Parcul National Muntii Macinului, care propune cateva trasee pentru iubitorii de drumetii si a firmei Alcovin, care preluat denumirea de PODGORIA SARICA NICULITEL.

  Macinul, alaturi de Isaccea, Babadag, Tulcea si Delta (Sulina) reprezinta cu siguranta una din perlele de pe coroana Dobrogei de Nord.

 

La Arrubium

DSC_9303a DSC_9319a

Geamia si Hanul vechi (sec. XVIII)

DSC_9342a DSC_9331a DSC_9342a

Prin  oras

DSC_9356a DSC_9360a

DSC_9378a DSC_9404a

DSC_9380a DSC_9388a DSC_9403a DSC_9407a

Sa construim …

DSC_9295a

6 comments to Pe la Macin

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code