A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Stiri despre Isaccea

Expozitie cu vanzare: „Mirajul apelor“ in acuarela, la Acvariu

   In perioada iulie-august 2012, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii (Acvariu), din cadrul ICEM Tulcea, este deschisa expozitia de arta plastica Mirajul apelor, unde pictorul Cicerone Ciobanu expune 128 de lucrari acuarela, avand ca sursa de inspiratie spatiul deltaic, integrarea viului (pasari, pescari) in peisajul specific Deltei Dunarii.

   Format la Scoala ieseana (clasa prof. A. Podoleanu si prof. C. Radinschi), promotia 1976,  Cicerone Ciobanu marturiseste ca a gandit expozitia ca pe un omagiu adus memoriei maestrilor sai de acum patru decenii. Atunci s-a simtit intai atras de acuratetea tehnicii in acuarela pe care, de-a lungul anilor, a incercat sa o aprofundeze mereu.

   Membru al Uniunii Artistilor plastici din Romania, pictorul Cicerone Ciobanu are numeroase participari la expozitii (personale sau de grup) organizate in Tulcea, Bucuresti, Galati, Saint Nazaire, Citadelle de Bordeaux (Franta), multe din lucrarile sale fiind incluse in colectii de arta personale sau ale muzeelor din tara si strainatate.

   Iubitorii acestui gen de arta sunt asteptati de marti pana duminica, intre orele 10.00-17.00, avand totodata si posibilitatea achizitionarii lucrarii/lucrarilor preferate.

   „Considera o intamplare fericita faptul ca locuieste, de zeci de ani intr-o zona in care formele de relief, de la delta la munte, se imbina armonios. Aceasta ii ofera mereu subiecte pentru care are evidente afinitati, in sensul ca acestea corespund sensibilitatii lui, dar si inclinatiei spre contemplativitate. Pictorul mediteaza indelung asupra spatiului plastic pe care il (re) organizeaza mereu, cu renuntari si reluari. De aici impresia „repetarii” unor subiecte ori procedee. Diferentele intre lucrari sunt date de dominantele de culoare, contrastele diferite, tipul de compozitie (inchisa/ deschisa, dinamica/statica)“, se arata intr-un comunicat al Institutului de Cercetari Eco – Muzeale.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Expozitie_cu_vanzare-_-Mirajul_apelor-_in_acuarela-la_Acvariu_0_743325863.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code