A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Stiri despre Isaccea

Pentru trecerea RO – RO dintre Isaccea si Orlovca, Guvernul Romaniei poate aviza Memorandumul intr-o luna

* Dupa aceasta, Guvernul Ucrainei trebuie sa indeplineasca o formalitate

RO RO trecere 300x200 Pentru trecerea RO – RO dintre Isaccea si Orlovca, Guvernul Romaniei poate aviza Memorandumul intr o luna

   Acum trei saptamani, o dele­gatie tulceana s-a prezentat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a relua discutiile pe marginea proiectului RO – RO, a infiintarii punctului de trecere intre Isaccea si Orlovca.

   La aceasta intalnire a participat presedintele Filialei Teritoriale a Partidului National Liberal, Octavian Marius Popa, fostul primar al Isaccei, Ilie Petre, si noul primar, Anastase Moraru, precum si prefectul Lucian Eduard Simion. Interlocutor guverna­mental: Adrian Gorun, secretar general adjunct in cadrul MAE.

   „Aveam informatii ca Memo­randumul care urma sa fie trimis la semnat  in Ucraina, in vederea adoptarii hotararii de Guvern, privitoare la infiintarea punctului international de trecere a fron­tierei, revenise (in guvernarea trecuta) la Ministerul Afacerilor Externe cu viza negativa a Ministerului Finantelor Publice. Motivatia a fost «simpla» – nu existau… fonduri prevazute in bu­get pentru asigurarea salarizarii personalului vamal si a politistilor de frontiera!“, a declarat, vinerea trecuta, prefectul Simion.

   In urma solicitarilor tulcenilor, Memorandumul a fost repus in circuit, primind viza favorabila de la Compartimentul Schengen, a fost semnat de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, chiar in prima zi a lunii august, si a plecat spre autorizare catre alte autoritati ale administratiei publice centrale. Sunt asteptate avizele Ministerului Justitiei, Ministerului Administra­tiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

   „Dupa ce Memorandumul va fi avizat de aceste ministere, va fi trimis Kievului, pentru a fi avizat favorabil de catre Guvernul Ucrainei. E o viza generica. Apoi, Guvernul Romaniei emite o hotarare. Preexista o conventie bilaterala ucraineano – romana prin care se stipuleaza ca orice modificare si infiintare de punct de frontiera se face in baza unui atare memorandum“, a incheiat prefec­tul Simion.

Sursa: http://www.obiectivtulcea.ro/pentru-trecerea-ro-ro-dintre-isaccea-si-orlovca-guvernul-romaniei-poate-aviza-memorandumul-intr-o-luna.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code