A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Tinerii isacceni se gandesc la conservarea patrimoniului local

 

    Substantivul “patrimoniu” deriva din latinescul patrimonium, care insemna “mostenirea paterna”, prin extensie, “bunurile familiei” sau “bunurile comunitatii”. Daca mergem mai departe si ne gandim la patrimoniul cultural, acesta, inseamna o mostenire lasata de generatiile care ne-au precedat, si pe care avem datoria de a-l transmite intact generatiilor viitoare, constituind in acelasi timp zestrea comunitatii locale.

    Definitia UNESCO a patrimoniului reda limpede acest drept si aceasta datorie pe care o reprezinta patrimoniul: Patrimoniul este mostenirea trecutului de care ne bucuram astaza si pe care o vom transmite generatiilor care vor veni.

    Mostenire comuna si parte integrantaa colectivitatii, punct forte pentru turismul local, regional sau national, patrimoniul se afla in centrul unor mize multiple si esentiale. Pentru ca depasim, desigur, ideea simplei proprietati personale. Patrimoniul, dupa expresia Ministerului francez al Culturii, dincolo de bogatia sa intrinseca, este un atu major pentru atractivitatea teritoriilor, pentru echilibrul economic, pentru identitate si coeziune sociala.

   Patrimoniul comun este unul din liantii societatii – a spus-o Abbé Grégoire in zilele Revolutiei franceze in care se construia noul concept de natiune: Respectul public trebuie sa protejeze in mod special valorile nationale, care, nefiind ale nimanui, sunt proprietatea tuturor.

   Acest aspect, al patrimoniului local, a fost abordat si de tinerii din Isaccea, care, din cate observ, incep sa acorde o mare atentie acestei componente. Faptul ca, tinerii din Isaccea, au identificat, patrimoniul, ca potentiala resursa in dezvoltarea viitoare a localitatii, reprezinta un plus in constiintizarea comunitatii locale, pentru protejarea si valorificarea patrimoniului cultural local.

    Organizat de Fundatia „Friedrich Ebert“ (FES) in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Isaccea, proiectul „Joc de strategie politica locala“ s-a desfasurat intre 26 si 28 octombrie in orasul mentionat. Obiectivul proiectului a fost o familiarizare a douazeci de elevi de la liceul din localitate, Liceul Teoretic „Constantin Bratescu“, cu sistemul politic ro­man actual, cu modul in care functioneaza un consiliu local, care sunt structura si atributiile acestuia, cat si cu mecanis­mele si modalitatile prin care tineretul se poate implica in problemele comunitatii locale. Activitatile au fost coordonate de Andra Cordos (Cluj) si Andrei Hozac (Craiova), experti din partea FES.

    Isaccea JOC STRATEGIC 1 300x200 In jocul de strategie politica locala,  Tinerii isacceni si au facut partide colorate

Duminica, in cea mai interesanta zi a evenimentului, tinerii selectati au fost consilieri si au dezbatut, in sala de sedinte a Consiliului Local Isaccea, proiectele de hotarare dezvoltate in cadrul proiectului. Propuneri: „Renovarea si conservarea mo­numentelor din Isaccea“ (Partidul Alb), „SF privind ame­najarea unei terase de agrement in zona limitrofa Dunarii“ (Partidul Albastru), „Finalizarea proiectului in derulare a bazei sportive a orasului Isaccea“ (Partidul Mov) si „Asfaltarea strazilor din localitatea Isaccea“ (Partidul Roz).

Isaccea JOC STRATEGIC 2 300x200 In jocul de strategie politica locala,  Tinerii isacceni si au facut partide colorate

     De asemenea, tinerii l-au interpelat pe primarul Anastase Moraru in legatura cu situatia cladirilor aflate in paragina (fosta filatura, hotelul si discoteca), dar si privitor la stadiul anumitor lucrari de amenajare si modernizare a stadionului sportiv din localitate.

Ședinta in plen, care a durat doua ore, a fost instructiva si pentru tineri, dar si pentru consilierii locali prezenti la „Jocul de strategie politica locala“.

Sursa: http://www.obiectivtulcea.ro/in-jocul-de-strategie-politica-locala-tinerii-isacceni-si-au-facut-partide-colorate.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code