A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean

image001

 

     Incepand de marti, 2 octombrie 2012, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea a deschis pentru vizitare Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean alcatuit din Muzeul de Arta si Casa Avramide.

    Ambele cladiri de patrimoniu (sediul Muzeului de Arta si Casa Avramide) au fost reabilitate cu sprijinul Consiliului Judetean Tulcea in cadrul proiectului RESTAURAREA ȘI REABILITAREA A DOUÄ‚ CLÄ‚DIRI DE PATRIMONIU DIN MUNICIPIUL TULCEA INCLUSE IN CIRCUITELE TURISTICE REGIONALE  finantat din Fondurile Structurale de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013.

    Parte componenta a COMPLEXULUI MUZEAL DE PATRIMONIU CULTURAL NORD-DOBROGEAN din cadrul ICEM TULCEA, Muzeul de Arta (Conacul Pasei), cladire monument istoric construita in perioada 1862-1865, valorifica in cadrul noii expozitii de baza, intitulata sugestiv ARTE ȘI INFLUENÈšE IN DOBROGEA, bogatul tezaur artistic de pictura, sculptura, icoane (sec. XVIII-XIX) si arta decorativa (sec. XVIII-XIX).

    Casa Avramide a fost construita la finele secolului al XIX-lea de Alexe Avramide, un prosper intreprinzator local, proprietar de mori, ateliere, spatii comerciale, a unei fabrici de cherestea, precum si a  unor intinse  terenuri agricole. Intr-o viziune expozitionala moderna, Casa Avramide ofera publicului vizitator elemente legate de istoria moderna a orasului Tulcea si povestea familiei Avramide, punand in valoare obiecte de patrimoniu din colectiile ICEM.

    Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, 0240 513231, relatiipublice@icemtl.ro.

    PRET PROMOTIONAL: 10 LEI / ADULT ȘI 5 LEI / ELEV – PENTRU VIZITAREA MUZEULUI DE ARTA SI A CASEI AVRAMIDE (BILET UNIC);

FLAIER CASA AVRAMIDE

FLAIER MUZEUL DE ARTA

1 comment to Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean

  • magda antoniu

    Printre greci circula barfa ca Avramide mai chema cate o domnisoara, dupa ce o angaja ca servitoare,obsedat sa fie primul barbat din viata ei, apoi o inzestra si o marita…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code