A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Instruire ghizi – biodiversitatea din Rezervația Biosferei Delta Dunării

    Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) implementează ca partener, în perioada 01.11.2013–30.04.2015, proiectul transnaţional Centrul de Competenţă al Dunării DANUBEPARKS Biodiversitate şi Turism (DCC-DANUBEPARKS Biodiversity and Tourism), împreună cu 15 parteneri din Reţeaua DANUBEPARKS.

Proiectul este finanţat de Centrul de Competenţă al Dunării (DCC) şi GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), având ca obiectiv principal dezvoltarea şi promovarea ofertelor transfrontaliere privind turismul în natură. Activităţile urmăresc devoltarea ofertelor de turism în natură în regiunile ariilor protejate, integrarea lor în trasee transnaţionale şi promovarea acestora operatorilor de turism, precum și întărirea abilităţilor de ghidare.

În cadrul proiectului sunt prevăzute activități de instruire a ghizilor de turism, în domeniul biodiversității și a unui comportament adecvat în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Astfel, în perioada 23 februarie- 1 martie 2015, ARBDD va organiza la Tulcea un program de instruire ce va aborda biodiversitatea, patrimoniul natural și cultural din RBDD, legislație, conștientizare. Participanţii la instruire vor fi persoane ce dețin diplomă sau certificat de formare profesională/calificare pentru ocupația ghid de turism/management în turism și care desfășoară activitatea de ghidare turistică în Delta Dunării.

Programul de instruire se va organiza pentru un număr de maxim 20 de cursanţi, fiind alcătuit dintr-o componentă teoretică și aplicaţii practice în Delta Dunării.

Componenta teoretică de cinci zile din Tulcea va conţine informaţii privind biodiversitatea din RBDD – specii de floră și faună, habitate, geneza și evoluția Deltei Dunării, patrimoniu culturalomul din deltă, istorie și tradiții, obiective istorice, de arhitectură și artă, legislație și conștientizarea vizitatorilor asupra importanței RBDD. Aplicaţiile practice în Delta Dunării vor fi realizate atât pe trasee navigabile cât și pe trasee pe uscat în RBDD.

Instruirea va avea ca obiectiv creșterea calității ofertelor turistice din Rezervația Biosferei Delta Dunării prin asigurarea unui ghidaj profesional, printr-o cunoaștere mai profundă a patrimoniului natural și cultural din zonă. Se urmărește creșterea gradului de conștientizare pentru turiștii și ghizii din RBDD privind un comportament adecvat, prietenos față de natură, atât în Rezervația Biosferei Delta Dunării cât și în Ariile Naturale Protejate în general.

Persoanele interesate vor depune la Sediul ARBDD din Tulcea str. Portului nr. 34 A, sau vor trimite pe adresa de email a instituției: arbdd@ddbra.ro, în atenția Serviciului Educație Ecologică, Relații Internaționale, până pe data de 19 Februarie 2015, dosarul de inscriere. Acesta va cuprinde o scrisoare de intenție privind participarea la cursul de instruire, din care să reiasă activitatea de ghidare turistică pe care o desfășoară în Delta Dunării, copii după diploma sau certificatul care să ateste formarea profesională/ calificarea pentru ocupația ghid de turism/management în turism.

Lista ghizilor participanți la curs va fi publicată pe site-ul ARBDD.

Sursa:  comunicat presa ARBDD

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code