A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pescaturism in Delta Dunarii

Proiectul Lotca Habitat va introduce în vorbirea curentă un termen încă necunoscut: pescaturismul, un concept nou în România, dar din ce în ce mai popular la nivel european. Pescaturismul propune turiștilor să încerce, alături de pescari, o zi din viața acestora. Astfel, din lotcă, turiștii vor insoți pescarii în traseul lor zilnic printre vârșe și vintire, și vor putea găti împreună masa tradițională de pește în gospodăria acestora, sau direct pe mal, chiar în gradina de legume.

lotca-habitat-pescaturism_04

Tulcea, 12 februarie 2015 – Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” a lansat, la Tulcea, proiectul “Lotca Habitat: Pescaturism în Delta Dunării”, ce propune un nou tip de activitate în sprijinul comunităților din Deltă.

 “ În 2015 veți avea ocazia să vedeți ajungând la maturitate câteva proiecte de ecoturism la care lucrăm de ani buni. Pentru că sunt multe, am început devreme, înainte să se desprimăvăreze, cu proiectul pe care l-am denumit Pescaturism, pentru care am primit sprijin de la un partener de nădejde, cu multa experiență în dezvoltarea turismului de bun simț pe Dunăre, GIZ. Vă invit să ne urmăriți în continuare, să vedeți cum vom face din lotcă gondola Deltei, și cum vom ajuta astfel să strălucească din nou un simbol al Deltei care este, în acest moment, pe cale de dispariție, ca o specie rară de păsări. Și vă mai invit să veniți alături de noi, să oprim acest proces, prin practicarea unui turism responsabil, de bun simț, natural.” a spus Ivan Patzaichin.

Acest tip de activitate turistică de nișă, neintruzivă, cu mare potențial de atractivitate,  îmbunătățește și diversifică oferta operatorilor de turism, adăugând experiențe noi pentru turiștii care vor să se apropie de natură și de cultura locului.

A fost prezentat prototipul lotcii pentru pescaturism, ce va fi expus pentru următoarele două luni la Centrul de Informare și Promovare a Destinației Eco Delta Dunării, de pe faleza Tulcea.

lotca-habitat-pescaturism lotca-habitat-pescaturism_02  lotca-habitat-pescaturism_03 lotca-habitat-pescaturism_04

Publicul prezent la lansare a făcut cunoștință și cu cele 5 familii de pescari din proiect. Acesta se va derula pentru început în Mila 23, unde se la sfârșitul lunii mai 2015, familiile Trofimov, Buhaev, Covaleov, Munteanu și Iliev vor începe tururile de pescaturism cu lotca pe trasee speciale, dedicate,  transformând astfel activitatea lor de zi cu zi într-un produs turistic

Proiectul „Lotca Habitat: Pescaturis.m în Delta Dunării” este derulat de Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Compania de Turism Lent (CTL) și este finanțat de Agenția Germană de Cooperare Internațională (GIZ) prin Danube Competence Center (platforma de cooperare în domeniul turismului din regiunea Dunării). Proiectul a demarat în octombrie 2014 și se va finaliza în iulie 2015, iar bugetul total este de 29.320 EUR, din care 25% din contribuție proprie a Asociației “Ivan Patzaichin – Mila 23”.

Articol preluat: http://www.info-delta.ro/blog/lotca-habitat-pescaturism-delta-dunarii/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code