A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vive La Republique!

   Traiasca retelele de socializare!

Asa am aflat si eu, ca  …. “maine, 4 iunie (sambata), 11.30”, are loc lansarea cartii lui Gh. Avadanei -  Republica ultima nava de razboi cu zbaturi pe Dunare. Sambata am am participat la lansarea cartii, care a fost precedata de un frumos moment artistic sustunut de insusi autorul. Nava pentru care d-l Gh. Avadanei a facut o pasiune, trebuia sa isi spuna povestea si pe care o asteptam de cativa ani.

   Pe d-l. Gh. Avadanei l-am cunoscut in urma cu cativa ani, la Liga Navala. Asa am aflat povestea si dragostea pe care o poarta navei Republica. La intrunirile Ligii Navale, filiala Tulcea, am ascultat de-a lungul timpului istorioare navelor, marinarilor, ca parte a trecutului si prezentului.

RepublicaNava cu zbaturi, cu instalatii cu aburi asa cum o stim toti tulcenii, ancorata la cheiul vechiului port al orasului, a fost construita la Linz (Austria) in anul 1883.

Date tehnice:

– Lungime: 54 m;

– Latime: 14 m;

– Inaltime cu catarg: 17 m;

– Pescaj: 1,40 m;

– Greutate: 540 t;

– Viteza 15km/h in aval si 10 km/h in amonte;

– Propulsie – masina cu aburi care dezvolta 550 CP.

  Datorita stradaniei d-lui Gh. Avadanei, nava Republica, care isi odahneste “osatura” metalica de-a lungul falezei Dunarii, ca nava-muzeu, a fost clasata, devenind bun de patrimoniu national, categoria tezaur. De asemenea, daca vizitati nava si expozitia  de la bordul acesteia, veti avea ocazia sa vedeti motorul cu aburi … Totusi, pentru mai multe amanunte, va recomand sa cititi cartea d-lui Gh. Avadanei, unde veti regasi o serie de povestiri interesante despre “batrana doamna” a Dunarii.

1 comment to Vive La Republique!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code