A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

"spatii vizuale romanesti" la vernisaj

In cursul zilei de sambata, se va desfasura, la Muzeul de Istorie si Arheologie – Dealul Monumentul Independentei, vernisajul expozitiei foto “Willy Pragher: spatii vizuale romanesti, 1924 – 1944”, expozitie a Arhivelor Landului Baden – Wurttemberg si a Institutului de Istorie si Geografie Regionala din Tubingen, in colaborare cu Institutul de Cercetari Eco – Muzeale Tulcea si Muzeul Judetean Satu Mare. Cu aceasta ocazie, sunt prezentate 172 de imagini, surprinse de fotoreporterul Willy Pragher (1908-1992) pe meleagurile sale parintesti in perioada 1924-1944. Reprezentant al curentului “Noii viziuni”, fotograful a activat la Berlin si Freiburg. Cuprinzand peste 12 mii de imagini, mostenirea fotografica a lui Pragher, pastrata in Arhivele de Stat Freiburg, constituie o sursa istorica de valoare exceptionala cu privire la istoria Romaniei interbelice. Vernisata in iulie 2007 la Tubingen, expozitia a fost prezentata la Sibiu, Bucuresti, Cluj – Napoca, Resita, Ulm, Sigmaringen, Freiburg si Viena. A doua etapa a turneului ei in Romania este realizata in colaborare cu Muzeul Judetean Satu Mare. Expozitia este insotita de un catalog in limba germana si romana, care, pe langa toate exponatele prezentate, cuprinde studii privitoare la biografia fotografului, la istoria Romaniei, la “Noua viziune” si la propaganda vizuala in cel de-al Treilea Reich si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Tot la Muzeul de Istorie si Arheologie s-a deschis de curand expozitia de postere cu titlul “Plante si cultura in istoria Europei”, in cadrul Programului Cultura 2007-2013. La implementarea proiectului au participat patru tari partenere (Italia, Norvegia, Polonia si Spania), alaturi de alte sapte tari asociate.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code